Підбираємо нижню білизну. Основні правила від нашого спеціаліста

25.02.2024
Підбираємо нижню білизну. Основні правила від нашого спеціаліста

Спеціальний бюстгальтер однаково необхідний всім матерям, що годують, незалежно від розміру грудей. Він не тільки допомагає уникнути розтяжок та обвисання, а й забезпечує належний рівень гігієни. Однак з цими функціями справляються лише правильно підібрані ліфчики.

Список звичних орієнтирів – розмір, матеріал, висота та форма чашок – під час вагітності та пологів доповнюється кількома новими пунктами. Жінці, яка готується до материнства, слід врахувати такі моменти та рекомендації:

Якість матеріалу

Тканина має бути еластичною. Перед годуванням груди набухають, важчають, після – легшають і менше в обсязі. За рахунок здатності до розтягування та повернення у вихідну форму правильний ліфчик виконує свої функції однаково добре і до та після процесу годування.

Другий критерій якості – м'якість ліфчика та відчуття від дотику до виробу. У матері-матері соски більш чутливі. При цьому процес ссання нерідко викликає мікротріщини на ареолі. Щоб ці ранки не натиралися, бюстгальтери виробляють із дуже делікатних, безпечних та приємних на дотик тканин.

Третій основний чинник – походження матеріалу. Білизна з натуральних тканин з домішкою синтетичних волокон швидше сохне і еластичніше. На 100% нештучні матеріали краще дихають і з ними простіше підтримувати належний рівень гігієни. Щодо алергічності все індивідуально. Деякі синтетичні тканини викликають неадекватну реакцію імунітету рідше, ніж натуральні.

Однозначно можна назвати лише характеристики та елементи, які повинні бути відсутніми у разі бюстгальтера для годування:

  • вставки пуш-ап;
  • ажурні вставки;
  • декоративні намистини, стрази.

Виступаючі та недостатньо м'які прикраси та деталі конструкції можуть завдати шкоди як самій жінці, так і дитині. Наприклад, він може непомітно проковтнути стразу з материнського ліфчика.

Важливо! Перед покупкою обов'язково понюхайте спідню білизну. Неприємний запах – один із показників низької якості матеріалу.

Зручність лямок

Існує 2 способи швидкого розстібання ліфчика. Деякі моделі йдуть з хлястиками, що відстібаються, в інших від'єднуються самі лямки. Не можна сказати, яка конструкція зручніша. Це вирішує сама жінка.

Безперечно можна сказати лише те, що тонкі лямочки при наливанні бюста молоком врізатимуться в шкіру. Тому необхідно вибирати моделі з широкими та еластичними бретелями.

До повного встановлення лактації груди наново формуються. До того ж зміни протікають дуже швидко. Набагато динамічніше, ніж у підлітковому віці. Тому дуже важливо купувати білизну з чашками за розміром. Вони допоможуть уникнути відвисання. Якщо ж вибрати надмірно вузьку модель, то це може призвести до застої в грудях та запалення.

Інша важлива особливість - вставка, що підтримує знизу. Хороший ліфчик обов'язково трохи піднімає бюст. Дуже важливо, щоб така деталь за шириною та формою збігалася з лінією грудей.. Якщо вона буде занадто вузькою, то це теж може призвести до порушення молочного потоку.

«Навирост» і за кілька місяців до терміну пологів таку річ не купують. Поява молозива не гарантує, що під впливом гормонів погруддя значно збільшиться і з'явиться необхідність у носінні великого бюстика. Тому правило, згідно з яким для післяпологового періоду потрібно купувати бюстгальтери з чашками на 2 розміри більше, не знаходить підтвердження в житті. Набагато правильніше буде дочекатися пізніх термініві купити спідню білизну з урахуванням поведінки власного тіла(Незайвим буде і адекватна оцінка генетики).